Lapkričio mėn. Mykolo Karkos pagrindinėje mokykloje 10a klasės tėvų susirinkime lankėsi Panevėžio profesinio rengimo centro Sektorinio centro vedėja Irena Rudėnienė, kuri pristatė specialybes, kurias galima įgyti mokantis Panevėžio profesinio rengimo centre bei pakvietė mokinius ir jų tėvelius dalyvauti profesinio veiklinimo užsiėmimuose mokykloje.

Sausio 13 dieną dešimtokai ir jų tėveliai lankėsi Panevėžio profesinio rengimo centre. Mus pasitiko Sektorinio skyriaus vedėja Irena Rudėnienė ir Statybos skyriaus vedėjas Almantas Rimkus. Moksleiviams buvo parengtos 4 profesinio veiklinimo pamokos.

Mokytojos ekspertės Sigutės Janinos Rimkuvienės vedamame užsiėmime mokiniai susipažino su apdailininko profesija, atliko praktines užduotis: klijavo plyteles, mokėsi dirbti su įvairiais įrankiais, pasigamino mozaikinį kubelį.

Profesijos mokytojas Jonas Pundzius papasakojo apie mūrininko profesiją, demonstravo plytų mūrijimo ypatumus ir skatino mokinius praktiškai bandyti šį darbą.

Mokytojas Jonas Plentauskas supažindino su santechniko profesija, parodė įrankius, vamzdžius, jų sujungimus, papasakojo apie pasitaikančias darbo klaidas, pabrėžė, kad darbe labai svarbus atsakingumas. Berniukai turėjo galimybę praktiškai sujungti vamzdžius.

Profesijos mokytojas metodininkas Celestinas Daukantas leido mokiniams dirbti su juostiniu gateriu, pademonstravo ir rąstų kampų sukirtimo stakles, rąstų obliavimo stakles. Patikino, kad jau rudenį turės frezavimo 3D stakles.

Šios profesinio veiklinimo pamokos mokiniams ir jų tėveliams labai patiko, nes praktiškai buvo išbandyos veiklos, išsamiai atsakyta į iškilusius klausimus. 

Profesijos patarėja Irena Jasiūnienė

© 2016. Visos teisės saugomos