Tai jau 17-ąjį kartą daugiau nei 150-yje šalių minima diena, skatinanti saugiau naudotis internetu ir atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius. Lietuvoje įvairios šviečiamosios saugesnio interneto veiklos vyko visą savaitę, organizuojant teminę akciją „Saugesnio interneto savaitė 2020“.

Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos mokiniai socialinės pedagogės J. Matiukės ir psichologės K. Tarutienės buvo kviečiami aktyviai prisijungti prie „Saugesnio interneto savaitės 2020“ minėjimo ir visą savaitę dalyvauti įvairiose mokykloje vykusiose veiklose. Mažieji mokyklos mokinukai aktyviai dalyvavo mini viktorinoje „Būk saugus ir budrus“. Ieškojo mokyklos fojė paslėptų sutartinių ženklų, kuriuos iškeitę į numeriukus turėjo teisę atsakyti į didžiuliame „mobiliajame telefone“ paslėptus klausimus, o teisingai atsakę buvo apdovanoti saldžiu prizu. Baigiantis mini viktorinos laikui, pradinukų būrys, norinčių dalyvauti, nemažėjo. 1c, 1b ir 4c klasių mokiniai aktyviai dalyvavo lipdinių konkurse-parodoje „Draugiškas internetas“. Spalvingais, išradingais mokinių darbeliais buvo galima pasigrožėti mokyklos skaitykloje.

5–10 klasių mokiniai buvo kviečiami dalyvauti konkurse ir kurti trumpus vaizdo siužetus „Būk saugus internete“ bei dalyvauti mini viktorinoje „Ką aš žinau apie saugumą internete“. Mokiniai labiau domėjosi mini viktorina, iš pradžių labai nedrąsiai, po to atsirado vis daugiau norinčių pasitikrinti savo žinias ir atsakyti į pateiktus klausimus bei pateikti vienos situacijos sprendimą, kai kurie bandė įveikti net kelis variantus. Na, o jei kam pritrūko žinių apie saugumą internete, jas galėjo pagilinti paruoštame informaciniame stende.

Renginių metu mokiniai pasitikrino savo žinias, bendravo, bendradarbiavo, atskleidė savo kūrybiškumą. Visiems veiklose dalyvavusiems mokiniams buvo įteikti pažymėjimai bei prizai. Draugiškai nusprendėme – KURSIM GERESNĮ INTERNETĄ KARTU.

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

© 2016. Visos teisės saugomos