Mūsų mokyklos bendruomenę ateinančius 2 metus kviečiu aktyviai keliauti istorijos keliais po 5 Europos šalis – Lietuvą, Ispaniją, Italiją, Kiprą, Vokietiją. Džiaugiamės tapę Erasmus+ KA2 programos tarptautinio projekto „Roads of history“ (Istorijos keliai) bendrakeleiviais.

Dalyvausime įvairiose veiklose su Ispanijos, Italijos, Vokietijos bei Kipro mokyklų bendruomenėmis, įtraukdami 14–16 metų mokinius į įvairias veiklas:

  pažinti savo ir kitų šalių istoriją,
  dalintis žiniomis apie švietimą,
gerinti socialinius bei komandinio darbo įgūdžius,
išsiaiškinti Europos tapatumo elementus,
tobulinti užsienio kalbą,
skatinti fizinį aktyvumą ir IKT metodų naudojimą.

Nuotoliniu būdu bei vizitų į partnerių šalis metu nagrinėsime istorinius žemėlapius ir dokumentus, tyrinėsime įvairius maršrutus, atrasime šalių panašumus ir skirtumus. Į projektą „Roads of History“ įtrauksime visą mokyklos bendruomenę: mokytojus, mokinius, tėvus. Susitikimo partnerių šalyse metu vaikai pažins ne tik šalių istorijos vingius, bet ir išbandys kulinarinius skonius. Projektas apima ne tik paveldo išsaugojimą, bet ir aplinkos tausojimą.

Projekto veiklos bus viešinamos mokyklose bei projekto svetainėje ir rezultatai bus viešinami vietinėje internetinėje spaudoje, televizijoje, laikraščiuose. Į projekto veiklas kviesime miesto atstovus ir bendruomenę, organizuosime parodas ir veiklų pristatymus.

Kviečiame kartu keliauti Europos istorijos keliais!

Projekto koordinatorė anglų k. mokytoja Eglė Čepulienė

© 2016. Visos teisės saugomos