Solidarumo bėgimo istorija Lietuvoje prasidėjo 2014 metais. Pirmajame Solidarumo bėgime dalyvavo ir mūsų mokyklos mokiniai. Šiemet jau septintą kartą Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos mokiniai bėgo Solidarumo kilometrus.

Bėgimas vyko visą pirmąją spalio savaitę mokyklos stadione. Linksmai nusiteikę ir pasipuošę organizacijos „Gelbėkit vaikus“ lipdukais, 200 mokyklos auklėtinių iš 23 klasių entuziastingai įveikė Solidarumo kilometrus. Kiekvienas kilometras turėjo savo kainą. Daugiausia kilometrų nubėgo ir didžiausią auką, viršijusią net 50 eurų, surinko 4d klasės mokiniai. O šiais metais surinktos Solidarumo aukos skirtos Lietuvos vaikams, augantiems sunkumų patiriančiose šeimose ir pasaulio vaikams – iš Ukrainos teritorijų, nukentėjusių nuo karinio konflikto, pabėgusiems vaikams, o ypač mergaitėms, kurios dėl visų neramumų šalyje patiria ypač daug pavojų.

Aktyviausiai Solidarumo bėgimo akcijoje dalyvavo antrų, trečių, penktų klasių mokiniai. Pagrindiniais rėmėjais buvo mokinių tėvai, broliai, sesės, seneliai, 5c, 8b, 8c klasių auklėtojos. Brolius Evaldą ir Kovaldą parėmė UAB „Kalnapilio-Tauro grupė“ – po 12 eurų. Emilis iš 4d surinko 12 eurų, Denas iš 2a klasės – 10 eurų, Emilija  iš 3d – 9,14 euro, Pija iš 3a – 10 eurų. 3b klasės mokinys Danielius surinko didžiausią aukos sumą – net 20 eurų. Jo rėmėjai – mama ir tėtis. Mūsų mokyklos mokiniai iš viso surinko 351 eurą.

Šiandien smagu prisiminti, kad pirmosios pilietinės akcijos „Solidarumo bėgimas 2014“ metu pavyko surinkti net 1000 litų. Daugiausia surinko 5c klasė (auklėtoja Dalia Kubilienė) - 309,50 Lt.

Didžiuojamės savo mokyklos mokiniais, kurie neabejingi svetimo skausmui, pilni altruizmo ir gerų norų padėti žmonėms. Džiaugiamės, kad Solidarumo akcijos idėją palaikė ir stipriai prisidėjo mokinių artimieji.

Virginija Jeleniauskienė,

direktoriaus pavaduotoja ugdymui
 
© 2016. Visos teisės saugomos