Jau ketvirtus metus iš eilės Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinė mokykla laimi Panevėžio miesto savivaldybės administracijos finansuojamų neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projektų konkurse ir gauna finansavimą mokykloje vykdomam projektui „Žengiu teisingu keliu“.

Šiais metais projekto veiklos startavo gegužės mėnesį, kai į nuotolinį susitikimą-pokalbį su šeštų klasių mokiniais buvo pakviesti projekto partneriai. Kauno rajono švietimo centro Pedagoginės-psichologinės tarnybos psichologė Jurga Taleikytė kalbėjo tema „Kad niekas nesutryptų tavo svajonės...“ Pasirodo, kad svajoti labai svarbu ir tiesiog būtina. Ir, kad ir kaip liūdna, tačiau mokėjimas svajoti su amžiumi mažėja, nes suaugusieji patys save stabdo: neturi laiko, noro, mano, kad tai nerimta. Visi, dalyvavę susitikime su psichologe, turėjo galimybę surašyti savo svajones. Svajonių sąraše turėjo būti 100. Pasirodė, kad šitiek turėti svajonių ne taip jau paprasta.

2–6 klasių mokiniai visą mėnesį turėjo galimybę dalyvauti Lietuvos banko pinigų muziejaus virtualiose pamokose „Pinigai. Nuo kriauklelių iki kortelių“. Šias pamokas su žaidybiniais elementais, skirtas moksleiviams, veda Pinigų muziejaus gidas. Visos virtualios pamokos yra nemokamos. Virtualioje pamokoje vaikai susipažino su pinigų istorija nuo seniausių laikų, kai pinigai dar buvo prekės, iki naujųjų laikų, kai jie tapo metalo monetomis, popieriniais banknotais ir kredito kortelėmis. Kas galėjo būti pinigai senovėje? Kaip atrodė pirmieji lietuviški pinigai? Kaip pinigai gaminami šiandien ir kam jie reikalingi? Mokiniai ne tik gavo atsakymus į šiuos klausimus, bet ir KAHOOT programėlėje spręsdami užduotis galėjo laimėti Pinigų muziejaus prizų.

Kviečiame aktyviai visą mokyklos bendruomenę ir toliau dalyvauti projekto akcijose, judriuose ir stalo žaidimuose, susitikimuose, išvykose, paskaitose, diskusijose, edukacinėse programose, kūrybinėse dirbtuvėse ir t. t. Per kūrybines, pažintines, sportines ir kitas veiklas į projektą bus stengiamasi įtraukti visus dalyvius. Bus stebima ir atsižvelgiama į kiekvieno mokinio poreikius, pasiūlymus, indėlį...

„Pasaulis pats savaime yra gražus ir nuostabus. Mums nereikia keliauti į rojų, užtektų tiesiog nustoti kurti pragarą, ir tada rojus rastųsi pats. Gal ne visame pasaulyje, bet jūsų gyvenime tikrai“ (Jurga Lūžaitė).Taigi, leiskime sau svajoti, o aptikę tikrąją svajonę, padėkime sau žengti jos link, o ne tik laukti tuščio stebuklo.

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

 

© 2016. Visos teisės saugomos