Nuo sausio pradžios iki vasario vidurio skaitykloje 1–5 klasių mokiniai susipažino su anglų rašytojo Alano Alexanderio Milno kūryba ir su visame pasaulyje išgarsėjusiu ir labai vaikų mylimu Mike Pūkuotuku.

Nepamiršti liko ir jo geriausi draugai – drovusis rožinis Paršelis, Nulėpausis asiliukas, šoklusis Tigriukas, veiklusis ir ryžtingasis Triušis, iškalbingoji Pelėda, mamytė Kenga ir jos sūnus Riukas, nuožmusis Ramblys, Šimtamylės Girios šeimininkas Jonukas. Susipažinome su kiekvienu veikėju labai smulkiai – nuo išvaizdos ir ūgio iki mėgstamiausio užsiėmimo ir maisto. Grožėjomės 3c klasės mokinių piešinių paroda „Mikė Pūkuotukas“. Stebėjomės neblėstančia Pūkuotuko išmintimi, kuri palietė visų dalyvavusių sielas ir širdis, privertė dar kartą susimąstyti, ką mums reiškia Meilė, Draugystė, Ištikimybė, Gerumas... Aptarėme visas mokyklos bibliotekoje turimas knygas: „Kai mes buvome maži“, „Pūkuotuko pasaulis“, „Sugrįžimas į Šimtamylę Girią“. Verta dėmesio puiki knygelių serija „Galvojimo kampelis“, skirta smalsiems vaikučiams, kurioje Mikė Pūkuotukas su savo draugais keliauja po Šimtamylią Girią ir kaskart sužino ką nors naujo... Skaitėme Mikės Pūkuotuko eilėraščius, minėme mįsles, mokėmės skaičiuotes, kurias sukūrė Violeta Palčinskaitė.

Sausio mėnesį savo 70-metį šventė skaitytojų pamėgtas lietuvių rašytojas Vytautas Račickas. Apie šio rašytojo gyvenimą ir kūrybą kalbėjome su 6 ir 8 klasių mokiniais. Mokiniai pastebėjo, kad jo knygose narpliojamos istorijos nuo pačių paprasčiausių iki sudėtingiausių, parašytos su humoru, nenutolusios nuo kasdieninio gyvenimo, verčiančios susimąstyti. Su 6d klasės mokiniais mes dar kartą susitiksime, nes jie pažadėjo perskaityti bent po vieną rašytojo knygą ir ją pristatyti klasės draugams. Su 8a ir 8c klasės mokiniais plačiau susipažinome su bene geriausia rašytojo knyga „Baltos durys“. Tema – narkotikai – skausminga, aktuali ir labai reikalinga. Bandėme aiškintis, nuo ko viskas prasideda, ar įmanoma pačiam išlipti iš tos duobės, kiek kančių suteikiame savo artimiesiems ir kuo dažniausiai baigiasi, jeigu laiku nesustoji... Norėčiau padėkoti Kiprui ir Ričardui už tai, kad perskaitė knygą, dalyvavo diskusijoje ir išsakė brandžias mintis. Visiems norėčiau palinkėti, kad ši problema nepaliestų nė vieno iš mūsų ir baigtųsi užvertus paskutinį knygos puslapį...

                                                                                           Bibliotekos vedėja Zita Januškevičienė

 Trečiokų Mikė Pūkuotukas mokyklos skaitykloje (žiūrėkite virtualią parodą)

 

© 2016. Visos teisės saugomos