Birželio 7 d. 6c ir 4c kl. mokiniai kartu su auklėtojomis vyko į Lietuvos sostinę – Vilnių. Pirmiausia važiavome į Muitinės muziejų, klausėmės muitinės specialistų pasakojimų apie darbo ypatumus. Vėliau jų augintinis parodė, kaip geba rasti paslėptas narkotines medžiagas. Buvo įdomu stebėti, kaip turi elgtis idealiai dresuotas šuo.

Toliau vykome į vieną iš seniausių Vilniaus vietų – Katedros požemius, kuriuose pamatėme, kur ir kaip buvo laidojami Lietuvos valdovai bei sužinojome, kokios mįslės gaubia Vytauto Didžiojo kapą, kuris valdovas Katedros požemiuose „paliko“ savo širdį ir kur paslėptos karališkosios brangenybės. Taip pat aplankėme legendinės gražuolės Barboros Radvilaitės amžino poilsio vietą. Savo akimis pamatėme seniausią freską Lietuvoje bei išgirdome neįtikėtiną jos atradimo istoriją, o taip pat apžiūrėjome ir kitus įspūdingus archeologinius radinius.

Pasistiprinę ir pasivaikščioję leidomės į dar vieną nuotykį. Aktyviai leidome laiką ir emocijas išliejome Vilniaus batutų parke „Sky park“: išbandėme kempinių baseinus, įvairias pramogas, netgi išmokome naujų triukų.

Pavargę, bet pilni įspūdžių grįžome namo. Labai džiaugėmės turėdami, ką papasakoti!

6c kl. mokinys Andrius Orlovas

© 2016. Visos teisės saugomos