Vykdant finansuojamus Panevėžio miesto savivaldybės Neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projektus „Noriu būti saugus“ (Gamtos mokykla) ir „Žengiu teisingu keliu“ (Mykolo Karkos pagrindinė mokykla), vėjuotą rugsėjo 9-osios dieną Gamtos mokykloje Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos antrokai, lydimi mokytojos Astos ir socialinės pedagogės Jolantos, smagiai, turiningai praleido laiką, išmoko ir sužinojo naujų dalykų.

Gamtos mokyklos darbuotoja, projekto vadovė Valda Briedienė, pasitiko su šypsena ir gera nuotaika. Svečiuojantis Gamtos mokykloje, net juodi debesys plaukiojo dangumi tik aplinkui ir leisdavo saulutei pro juos kartkartėm išlysti. Susipažinę, vaikai pirmiausia turėjo išvardinti penkis dalykus, dėl ko reikalingas laužas, nes ir susitikimas vadinosi „Prie laužo“. Įveikę šią užduotį, išsiaiškinome, kad laužas labai svarbus, kad galėtume susitikti ir draugiškai leisti laiką. Sužinojome, kad ne mažiau svarbus reikalas prieš užkuriant laužą, išsiaiškinti į kurią pusę pučia vėjas, kad dūmai negraužtų akių. Kai jau laužas buvo užkurtas, bulvės paruoštos kepimui, Valda mokinukus supažindino su Gamtos mokyklos augintiniais: poni arkliukais, triušiukais, vištomis, asiliuku, avyte ir su „baisiausiu gyvūnu“. Labai įdomu ir smalsu antrokams buvo sužinoti kas tai? Eidami link už grotų tupinčio baisaus žvėries, vaikai spėliojo gal tai meška... Ir savo nuostabai veidrodyje pamatė ... save.

Susipažinę su mažaisiais draugais, vaikai dalyvavo linksmuose žaidimuose. Tik iš pradžių atrodė, kad trijų vaikų komandai laikant parašiutą, kamuolį lengva numesti kitai komandai. Darbo turėjo ir Valda, ir mokinius lydėjusios mokytojos. Bet svarbiausia, mums pavyko. Dar sudalyvavę keliose estafetėse, vaikai skubėjo ragauti lauže keptų bulvių, nes laikas nenumaldomai greitai bėgo. Patys pasibarstę prieskoniais, ragavo šiltas dar ir sviestuku paskanintas bulves. O jau tų bulvių skanumas... Mmmm, tirpo burnoje. Ne mažiau skani buvo ir mėtų arbata.

Kelionė į Gamtos mokyklą ir nuostabi vadovė Valda vaikams paliko neišdildomą įspūdį – jau pakeliui namo vaikai norėjo dar kartą sugrįžti. Grižę į savo mokyklą, pasidalinę įspūdžiais antrokai pagamino didelį plakatą „Mes prie laužo“, kurį nusiųsime Gamtos mokyklai.

Nors dėl esamos situacijos ne viską, kas buvo suplanuota buvo įmanoma įgyvendinti, tikimės ir ateityje bendradarbiauti ir visus planus, bei daug naujų, ne mažiau įspūdingesnių, įgyvendinti. 

                                                                                      Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

 

© 2016. Visos teisės saugomos