Šįkart Neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projektas „Žengiu teisingu keliu“ įsuko ketvirtokus į smagias draugų paieškas. Kartu su partneriais Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazija ir jų projektu „Mes prieš, o Tu? 2020“ abiejų mokyklų ketvirtų klasių mokiniai dalyvavo projekte „Laiškai draugui“.

Daugeliui tokio amžiaus vaikų rašyti laiškus ranka atrodo „senovinis“ ir daug laiko reikalaujantis užsiėmimas. Tačiau rašydami mokiniai ne tik susipažino, susirado draugų, bet patyrė ir „popierinių“, „šiltų“ laiškų rašymo, gavimo džiaugsmą. Pasirodo, šiais technologijų laikais, vis dar labai smagu parašyti laišką ant popieriaus, papuošti piešinukais, nuoširdžiais palinkėjimais, įdėti lauktuvių ir išsiuntus su nekantrumu laukti atsakymo. O kiekvienas laiškas tai tarsi dovana, šiltas, nes jame sudėta tiek pastangų, minčių apie žmogų, kuriam jis skiriamas. Tai dovana, kurią galima išsaugoti atminimui, skaityti ir džiaugtis ne kartą. Tik reikia išdrįsti pabandyti bendrauti „gyvais laiškais“, o tada ateina smagumas, jaudulys, smalsumas, išradingumas, dėkingumas ir noras nesustoti rašyti... „Užsikrėtusios“ džiaugsmingomis mokinių emocijomis, Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos mokytoja R. Putauskienė ir Alfonso Lipniūno progimnazijos mokytoja D. Kviliūnienė taip pat susipažino bendraudamos laiškais. Socialinėms pedagogėms J. Matiukei ir V. Imbrasienei atiteko laiškininkių vaidmuo, joms buvo patikėta saugiai ir greitai nunešti laiškus laukiantiems ir labai nekantraujantiems.

Tikimės, kad kelis mėnesius trunkantis dviejų mokyklų ketvirtokų susirašinėjimas nenutrūks ir peraugs į tvirtas draugystes. O kad taip įvyktų abiejų mokyklų ketvirtokai ir jų mokytojos su smalsumu laukia susitikimo ir smagios popietės kartu.

 Jolanta Matiukė ir Rasa Putauskienė

© 2016. Visos teisės saugomos