Saulėta spalio 20-osios diena. 2d klasės mokiniai vėl skuba į „Žiburėlio“ biblioteką. Žino, kad čia jų laukia rašytojas Benas Bėrantas ir dailininkė Tania Rex. Benas Bėrantas yra ne tik vaikiškų knygų autorius, bet ir vertėjas, dirba literatūros agentu, dalyvauja Lietuvos, Bolonijos, Londono ir Frankfurto knygų mugėse. Rašyti knygas Benas pradėjo dirbdamas leidykloje „Nieko rimto“.

Susitikimas prasidėjo linksmu mono spektakliu. Taip svečias pristatė savo knygą „Ponas Kampas atgyja“. Vaikai susipažino su Ponu Kampu, kuris nuotaikingai pasakojo apie savo kasdienybę, milžinišką kamanę, kvietė pažiūrėti pro lanką ir pro langą, visi kartu sportavo, diskutavo, pokštavo...

Įpusėjus susitikimui, supažindino su dailininke Tania (jo knygelių iliustratore). Ji pasiūlė iš jau paruoštų kartono ir spalvoto popieriaus detalių kiekvienam pasigaminti savo Poną Kampą. Vaikai nuoširdžiai dirbo.

Džiaugėmės ne tik nepakartojamomis susitikimo akimirkomis, bet ir galimybe įsigyti naujutėlaičių knygučių, kurias rašytojas ir dailininkė papuošė autografais ir gražiais palinkėjimais. Netradicinę pamoką netradicinėje aplinkoje antrokai ilgai prisimins ir mintyse nuoširdžiai dėkos „Žiburėlio“ bibliotekos darbuotojoms už galimybę susipažinti su rašytoju ir dailininke.

Antrokų mokytoja Regina Rimšelienė

© 2016. Visos teisės saugomos