Spalio 4–8 dienomis Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinėje mokykloje vyko iniciatyva, skirta didinti visuomenės žinojimą apie disleksiją bei palaikyti vaikus, susiduriančius su skaitymo sunkumais.

Disleksija – tai neurologinis sutrikimas, įtakojantis skaitymo ir rašymo sunkumus. Disleksiją turinčių žmonių smegenys kitaip apdoroja žodžius. Dėl to ne tik sunkiau skaityti ar rašyti. Sunkiau mokytis ir matematikos, įsiminti ir sisteminti informaciją. Disleksija gali būti tiek lengva, tiek sunki – priklausomai nuo jos pobūdžio skiriasi ir vaiko patiriami sunkumai.

Paradoksalu, tačiau jų intelektas – dažnai aukštesnis, nei vidutinis, tik dėl kylančių sunkumų tai lieka nepastebėta. Vaizdinis mąstymas, kūrybiškas problemų sprendimas, gebėjimas žvelgti į pasaulį kiek kitu kampu – visa tai padeda disleksiją turintiems žmonėms pasiekti puikių rezultatų!

Mokyklos bendruomenė rengėsi raudonos spalvos drabužiais bei akcentavo raudoną spalvą, kuri simbolizuoja visiems gerai žinomą raudonu rašikliu klaidų žymėjimo būdą.

Tapome RAUDONI, išreikšdami palaikymą disleksijos sutrikimą turintiems vaikams!

 

Specialiosios pedagogės A. Šimkevičienė, I. Daujotaitienė, J. Plesnevičienė

© 2016. Visos teisės saugomos