Kovo 29 d. 4c klasės mokiniai dalyvavo respublikinėje nuotolinėje pamokoje „Kaip elgiuos? Ogi tvariai!“. Kartu su VDU ŽŪA mokslininke dr. Jūrate Aleinikoviene tyrinėjome didžiausią turtą – dirvožemį, kuriame gausu gyvybės ir nuo kurio pažinimo prasideda tvarus ūkininkavimas.

Mokslininkė Jūratė pasakojo, kaip formuojasi dirvožemis ir kaip jį paruošti, kad žmogus galėtų juo naudotis. Mums įdomu buvo sužinoti daugelį dalykų: koks dirvožemio klodas yra derlingiausias, kaip žmonių sveikatą veikia žemės ūkiai, kaip auga augalai, kokių daržovių daigai daiginami šiltnamiuose, kaip juos perkelti į dirvą, kaip užaugintos daržovės rūšiuojamos, perdirbamos, paruošiamos pardavimams? Sužinojome ir kaip produkcija pasiekia vartotojus.

Ūkininkė Greta Čepinskaitė pasakojo apie veršelių auginimą, kurie šeriami žoliniais ekologiškais augalais. Smagu buvo atsakyti į veršelio pateiktą klausimą „Koks galvijų skanėstas žiemą?“ Ogi pušų šakos! Tai mineralų ir vitaminų šaltinis žiemą, gaunamas iš gamtos.

Giedrius pasakojo, kaip gyventi tvariai ir išvengti užterštumo, atliekų bei šiukšlių, kurios teršia mūsų gamtą. Visi prisiminėme, kaip svarbu teisingai rūšiuoti, svarstėme, kaip galėtume pakeisti savo vartojimo įgūdžius.

Pamoka buvo įdomi ir naudinga, nes įtvirtinome savo žinias apie klimato kaitą, ūkininkavimą ir pagarbą gamtai.

 Mokytoja Asta Jatužienė, 
4c kl. mokinė Ema Paulauskaitė

 

 

© 2016. Visos teisės saugomos