Mūsų mokykloje lankėsi Kauno švietimo centro Pedagoginės-psichologinės tarnybos psichologė Jurga Taleikytė. Psichologė su 3c klasės mokiniais kalbėjosi apie draugystę ir tikrus draugus. Juk kiekvienam vaikui labai svarbu turėti draugų, taip pat labai svarbu atskirti, kuris yra tikras draugas, o kuris – ne.

Pažaidę smagius susipažinimo žaidimus ir sužinoję naujų dalykų vieni apie kitus, trečiokai piešė savo tikrą draugą ir pristatė, koks gi jų nuomone jis yra, kokiomis savybėmis pasižymi. Psichologė Jurga skaitė mokiniams knygelę apie drakoniuką, kuris mokėsi draugauti ir stengėsi susirasti draugų. Mokinukai aptarė, kaip gi sekėsi drakonui šios paieškos, kiek kartų buvo iš jo pasišaipyta ir negražiai pasielgta, kiek kartų jis pats klydo ir mokėsi, kol galiausiai jo paieškas vainikavo sėkmė – drakoniukas rado draugą, kuris jo nevadino negražiai, nesišaipė, neprašė atnešti įvairių daiktų ar padaryti paslaugų mainais už draugystę ir priėmė jį tokį, koks yra. Pamokos pabaigoje trečiokai žaidė žaidimą „Komplimentų traukinukas“. Mokiniai turėjo pasakyti savo klasiokui komplimentą ar kažką teigiamo, gero, gražaus. Pasirodo, kad apie save malonius žodžius girdėti smagu, bet pasakyti juos šalia esančiam – ne visai lengva užduotis.

Dalyvaudami neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projekto „Žengiu teisingu keliu“ veikloje ir pamokoje su psichologe, mokiniai sužinojo, kad draugystė nėra jau toks paprastas reiškinys, kiekvienas esame skirtingas ir negalime gero draugo pasidaryti pagal savo receptą. Tačiau geras draugas reikalingas kiekvienam, norint užpildyti tam tikrą vietą savo širdutėje.

Dėkojame už nuoširdžią ir įdomią pamoką psichologei Jurgai Taleikytei, jau ne pirmus metus padedančiai įgyvendinti projekto veiklas.

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

 

 

© 2016. Visos teisės saugomos