Mūsų mokyklos jaunučių choras „Kregždutės“ – daugkartinis Lietuvos vakarų krašto dainų šventės dalyvis. Šiemet Klaipėdoje dalyvavo 40 pirmų–penktų klasių dainorėlių, kuriuos lydėjo keturi pedagogai ir trys mamytės.

Birželio 11 d., persikėlę keltu į Smiltynę, dainorėliai tradiciškai apsilankė Delfinariume, stebėjo delfinų, ruonių pasirodymus. Po to visi keliavo prie jūros. Nors vandenėlis ir šaltokas buvo, tačiau mokiniai ne tik braidė pakrantėje, bet ir maudytis panoro. Su jais kartu išdrįso maudytis choro vadovė ir mamytė, nors vandenėlis ir „kandžiojosi“. Vakarop nuvykome į Hermano Zudermano gimnaziją (Debreceno g. 29), kurioje draugiškai įsikūrėme kartu su Pasvalio muzikos mokyklos dainorėliais. Viena iš smagiausių atrakcijų – čiužinių pripūtimas.

Išaušus birželio 12-osios rytui dainorėliai išskubėjo į Klaipėdos Vasaros koncertų estradą, kur vyko trijų valandų trukmės visų šventės dalyvių generalinė repeticija. Klaipėda, besilaikanti savo tradicijų, visus dalyvius sukvietė į eiseną – nuo Liepų gatvės iki Vasaros koncertų estrados. Įveikiant 5 km atstumą, laikas neprailgo nei dainorėliams, nei mamoms, nei mus lydinčioms pedagogėms, kurios ėjo ir dainavo kartu. Kad kelias neprailgtų, dainavome dainas ir skandavome savo šūkį „Viens, du, trys – Panevėžys, trys, du, vienas – Mykolo Karkos mokyklą myli kiekvienas“.

Šventėje jaunučių chorai atliko ne tik jiems skirtas dainas, bet ir grožėjosi atliekamais šokiais, liaudies instrumentais atliekamomis melodijomis bei „darė bangas“, kurios nepaliko nė vieno abejingo. Šventės koncertinė programa tęsėsi tris valandas, bet ir po jos liaudies dainas traukė ir dalyviai, ir klausytojai bei žiūrovai. Su puikia nuotaika išskirstėme visi į savo gimtines. Namučius pasiekėme tik po vidurnakčio, tačiau žvalūs ir laimingi.

O štai keli dainorėlių atsiliepimai:

„Pirmą kartą teko būti tokio didumo šventėje ir dar kaip dalyve, o ne žiūrove. Dainuojant tokiai gausybei žiūrovų, kad būtų drąsiau, stengiausi žiūrėti į dirigentę ir nepamiršti, kad dainuoja daug vaikų. Labai smagu buvo, kai šokių metu visi atlikėjai „darė bangą“. Man labai labai patiko ir buvo smagu. Dar ilgai prisiminsiu džiugias šventės akimirkas. Ačiū, Mokytoja...“ (Gina).

„Man labiausiai patiko Delfinariumas. Jame buvo šaunūs delfinai ir ruoniai. Bet dar patiko eisena. Manau, net pats Panevėžys girdėjo, kai sakėm jo vardą...“ (Emilija).

„Dieną prieš šventę vykome į Klaipėdą. Visą dieną pramogavome: prie jūros, Delfinariume ir plaukėme su keltu. Delfinariume matėme ne tik gražiuosius delfinus ir ruonius, bet ir jų pasirodymus. Jų buvome maloniai atgaivinti – aptaškyti. Prie jūros mėgavomės saule ir jūros vandeniu, žaidėme žaidimus. Vakarop įsikūrėme gražioje H. Zudermano gimnazijoje, kurioje ilsėjomes. Po pietų žygiavome į Klaipėdos aikštę, kurioje vyko Dainų šventė. Šis gražus, džiaugsmingas savaitgalis paliko daug įspūdžių. Grižome pavargę, bet labai laimingi“ (Monika).

Jaunučių choro „Kregždutės“ vadovė A. Mikolaitienė

Dainų šventės rerportažas (žiūrėti). Suraskite mūsų mokyklos dainorėlius! :)

© 2016. Visos teisės saugomos