Praėjusią vasarą Lietuvos apskričių viešosios bibliotekos jau šeštus metus organizavo projektą „Vasara su knyga“ ir kvietė įvairaus amžiaus žmones priimti iššūkį ir dalyvauti skaitymo varžytuvėse. „Vasara su knyga“ – tai turiningas ir smagus užsiėmimas. „Knyga – vasaros desertas!“ – skelbė šių metų akcijos šūkis.

Visi, kurie priėmė iššūkį, turėjo perskaityti 5 knygas nurodytomis temomis. Didžiausio dalyvių susidomėjimo sulaukė užduotis perskaityti detektyvinę knygą. Iš viso buvo perskaityta daugiau kaip 100 000 knygų. Iššūkį įveikė beveik 18 000 gyventojų.

Šiais metais skaitymo iššūkį pirmą kartą priėmė ir mūsų mokyklos bendruomenės nariai. Akcijos internetinėje svetainėje vasaros pradžioje užsiregistravo 23 dalyviai, bet iššūkį įveikė tik 16 iš jų. Gaila, kad kiti galbūt pamiršo, galbūt nespėjo, o gal tiesiog patingėjo užregistruoti perskaitytas knygas akcijos svetainėje.

Mūsų mokyklos skaitytojams nepavyko laimėti pagrindinių akcijos prizų, kurių laimėtojai buvo išrinkti burtų būdu. Bet turbūt niekas dėl to nenusiminė, nes visą vasarą smaguriavo geriausiu desertu – knyga. Be to, visi, kurie įveikė iššūkį, gavo diplomus ir paguodos prizus – po daugkartinio naudojimo šiaudelį, draugišką aplinkai. Tad sveikiname visus, įveikusius skaitymo iššūkį! Tai yra šie mokiniai:

Austėja Žvirelaitė (3a kl.),
Emilija Pintakaitė (3a kl.),
Gina Rinkūnaitė (3c kl.),
Danielis Židonis (4b kl.),
Ema Paulauskaitė (4c kl.),
Saulė Samuolytė (4c kl.),
Lukas Oniūnas (5c kl.),
Tadas Pranaitis (5c kl.),
Evelina Zinytė (6c kl.),
Justina Sazonova (6c kl.),
Deimantė Jakupkaitė (9a kl.).

Be to, džiugu, kad iššūkį priėmė ir įveikė Emilijos P. mama, mokytoja Lijana Jankauskė ir du jos sūnūs.   

Sveikiname visus! Kitą vasarą lauksime naujų iššūkių.

                                     Mokyklos bibliotekos darbuotojos Zita Januškevičienė ir Audronė Tumulienė

 

© 2016. Visos teisės saugomos