Šių metų spalio pirmąją savaitę „Erasmus+" projekto „Road to history" dalyvės: anglų kalbos mokytoja Eglė Čepulienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ramutė Pagojienė, specialioji pedagogė Birutė Gilienė dalyvavo tarptautiniuose kvalifikacijos kėlimo kursuose Italijoje Cilento regione.

Mokslininkas Ancel Keis apibrėžė savo pagrindines teorijas apie Viduržemio jūros dietą, kuri 2010 metais buvo pripažinta UNESCO nematerialiu pasaulio paveldu. Dirbdami grupėse su pedagogais iš Ispanijos, Suomijos, Italijos ir Olandijos susipažinome su regiono istorija, architektūra, kultūra, gamta, žemės ūkio technologijomis ir žuvininkystės tradicijomis; supratome kokią įtaką sveikatai ir ilgaamžiškumui turi Viduržemio jūros dieta. Kursų metu gilinome ne tik pažintinę, socialinę kompetencijas, bet ir gebėjimą bendrauti užsienio kalbomis.

Specialioji pedagogė Birutė Gilienė

© 2016. Visos teisės saugomos