Praėjusią vasarą Lietuvos apskričių viešosios bibliotekos jau septintą kartą organizavo projektą „Vasara su knyga“ ir kvietė įvairaus amžiaus žmones priimti iššūkį ir dalyvauti skaitymo varžytuvėse. „Įkvėpk knygų magijos!“ – skelbė šių metų akcijos šūkis. 

Visi, kurie priėmė iššūkį, turėjo perskaityti 5 knygas nurodytomis temomis. Didžiausio dalyvių susidomėjimo sulaukė užduotys perskaityti Baltijos šalių autoriaus knygą ir knygą, kurios pavadinime – tik vienas žodis. Iš viso buvo perskaityta daugiau kaip 137000 knygų. Iššūkį įveikė beveik 22700 skaitytojų. Populiariausia knyga – Antoineʼo de Saint-Exupéry „Mažasis princas“. Šiais metais projekte jau antrą kartą dalyvavo ir mūsų mokyklos bendruomenės nariai. Akcijos internetinėje svetainėje vasaros pradžioje užsiregistravo 22 dalyviai, bet iššūkį įveikė tik 11 iš jų. Gaila, kad kiti galbūt pamiršo, galbūt nespėjo, o gal tiesiog patingėjo perskaityti ir užregistruoti 5 knygas akcijos svetainėje. Mūsų mokyklos bendruomenės nariai, dalyvavę šiame projekte, per vasarą perskaitė 83 knygas. Populiariausia iš jų buvo K. Ljunggren „Svečiuose pas Astridą Lindgren”. Ši knyga atitiko vieną iš 5-ių užduočių – perskaityti biografinę knygą. Šiemet mūsų mokyklos skaitytojams burtai ir vėl nelėmė laimėti pagrindinių akcijos prizų. Bet turbūt niekas dėl to labai nenusiminė, nes projekto dalyviai vasarą nenuobodžiavo, o pasinėrė į magišką knygų pasaulį. Visi, kurie įveikė iššūkį, gavo diplomus ir akcijos atminimo dovanėles – spalvingus knygų skirtukus.

Iššūkio nugalėtojai: Gabrielius Adomaitis (2e kl.), Jokūbas Lukšys (3c kl.), Milda Sazonova (3c kl.), Agota Lukšytė (4c kl.), Ema Lukšytė (5b kl.), Tadas Pranaitis (6c kl.), Evelina Zinytė (7c kl.), Izabelė Staškutė (7d kl.), ir Deimantė Jakupkaitė (10a kl.). Labai džiugu, kad iššūkį priėmė ir įveikė mokytoja Lijana Jankauskė ir jos sūnus Aras. Sveikiname visus!

Kitą vasarą lauksime naujų iššūkių.

                                                                                                                                                                                                                        Mokyklos bibliotekos vedėja Audronė Tumulienė

© 2016. Visos teisės saugomos