Kovo 2d. 7c, d ir e klasių mokiniai, lydimi socialinių pedagogių Sonatos ir Jolantos, dalyvavo Panevėžio apygardos prokuratūros ir Panevėžio pedagoginės - psichologinės tarnybos organizuotame projekte „Kartu prieš smurtą“.

Šio projekto tikslas – skatinti smurto atpažinimą kalbantis su vaikais apie smurto požymių atpažinimą, smurtinio elgesio priežastis, teisines procedūras, susijusias su smurto atskleidimu, kaltų asmenų atsakomybe. Mokiniai išklausė psichologės Dianos Kudžmienės pranešimą „Smurtas arba kitą žalojantis elgesys“ ir Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorės Loretos Liepienės pranešimą apie teisines procedūras, susijusias su smurto atskleidimu, teisinę atsakomybę smurtautojams. Mokiniai ne tik klausėsi pranešėjų, bet aktyviai dalyvavo patys: dalinosi savo patirtimi, uždavė rūpimus klausimus, pateikė galimas situacijas ir domėjosi teisinėmis pasekmėmis.

Popietė prokuratūroje buvo ne tik įdomi, bet ir naudinga, mokiniai sužinojo, prisiminė daug naudingos informacijos apie smurtą, jo rūšis, atpažinimo būdus, pagalbą bei teisinę atsakomybę.

Socialinė pedagogė Jolanta Matiukė

© 2016. Visos teisės saugomos