Šį kartą, gegužės 4 dieną, nuvykome  į Pakruojo rajoną tikslu pamatyti skaldos gamybą. Pasirodo, lankydamiesi  Petrašiūnuose, įmonėje „Dolomitas” išgirdome  daug įdomios  informacijos apie  naudingąsias iškasenos  Lietuvoje ir šioje teritorijoje. Likome nustebinti, kokiame gylyje jos randamos, o svarbiausia, kaip jos iškasamos , apdorojamos, perdirbamos.

Savo akimis, atsistoję ant skardžio, matėme ,kokius žemės sluoksnius pragręžia, kol pasiekia klintis. O gylis net iki 24 metrų.  Rankomis palietėme įvairias skaldų rūšis. Na ir ,žinoma, pasidomėjome, kokie specialistai dirba su technika, kuri yra įspūdinga. Išgirdę, kad darbas vyksta ir naktimis, šiek tiek nustebome.  Pasirodo jis  yra nelengvas, bet, berniukai sakė, - įdomus. Už visą pasakojimą padėkojome padalinio vadovui Ramūnui.

Grįždami sustojome prie pažintinio  tako. Keliavome  4 kilometrus pėsčiomis mišku. Stenduose radome daug informacijos apie gyvūnus, augalus Paaiškėjo, kad kitiems  patiktų ir miškininko profesija. Ir taip, įkvėpę šviežio pavasario oro, pasukome link Panevėžio. 

9a ir 10a klasių mokiniai

© 2016. Visos teisės saugomos