Šių metų tema – „Skaitymas – vienas iš kelių į sveikatą ir gerovę“. Kviečiame susimąstyti apie knygų, skaitymo, mokyklų bibliotekų bei geros sveikatos ir savijautos ryšį. Išlaisvinkime vaizduotę ir pasitikime pokyčius savyje ir aplink save. Tikėkimės, kad spalis atneš daug atradimų ir sumanymų.

Tema įdomi ir patraukli. Gydytis galima ne tik vaistais. Modernėjančiame pasaulyje taikomos vandens, muzikos, spalvų terapijos. Ne menkesnę vietą užima ir biblioterapija – gydymas knygomis.

Kviečiame visus – mokinius, tėvelius, senelius, mokytojus, mokyklos vadovus ir kitus bendruomenės narius pasidalinti mintimis apie perskaitytą knygą, kuri paliko neišdildomą įspūdį. Papasakokite apie tokią knygą visiems. Gal ta knyga padės atrasti save, suprasti kitus, susigrąžinti prarastą draugą, atsiprašyti mamos, iškęsti pralaimėjimo kartėlį, pagauti sėkmę, nenuskęsti liūdesio jūroje, įžiūrėti vilties kibirkštėlę...

Visa ko pradžia yra mūsų mintys. Kad pakiltume aukštai, reikia drąsiai svajoti, kad pasiektume tikslą, reikia tikėti savimi. Ir to karšto tikėjimo, kad mūsų svajonės gali išsipildyti, galime rasti ne vienoje knygoje.

Savo mintis siųskite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

                                                                                            Bibliotekos darbuotojos Zita ir Audronė

Nuotrauka iš mokyklos 2013 m. archyvo.

© 2016. Visos teisės saugomos