Saulėtą rugsėjo 16-osios dieną neigiamų socialinių veiksnių projekto „Žengiu teisingu keliu“ veiklos persikėlė į Panevėžio graikų–romėnų sporto klubą „IMTIS“. 6c klasės mokiniai kartu su projekto vykdytojomis socialine pedagoge Jolanta Matiuke ir mokyklos psichologe Kristina Tarutiene dalyvavo graikų–romėnų sporto klubo sportininkų treniruotėje.

Ją vedė klubo vadovas ir treneris Marius Baranauskas, kuris 2013 metais yra tapęs Lietuvos graikų–romėnų imtynių čempionu. Pirmiausia mokiniai susipažino su šia sporto šaka, specifika, stebėjo sportininkų treniruotę. Vėliau galėjo prisijungti prie besitreniruojančių sportininkų ir atlikinėti pagal savo galimybes apšilimo, treniruotės ir kovos pratimus. Mokiniai išbandė sporte naudojamas priemones – sportines virves, žmonių maketus.

Mokiniai sužinojo, kad sportas lavina ne tik kūną, sportinius įgūdžius, bet ir moko išsiugdyti tvirtą charakterį, valią, kantrybę, pasitikėjimą savimi. Visi šie dalykai yra labai svarbūs siekiant savo užsibrėžtų tikslų ir mokslo aukštumų. Treneris Marius Baranauskas ypatingai mokiniams akcentavo mokslo svarbą. Jis teigė, kad „šalia sporto ypatingai svarbus yra mokslas, disciplina ir bendravimo kultūra“, „visi garsūs sportininkai yra baigę aukštuosius mokslus“. Susitikimą su mokiniais treneris užbaigė žodžiais, kad „autoritetai gyvenime visada būna pasitempę, išsimokslinę ir sportiški“.

 

Kristina Tarutienė, psichologė

Projekto vykdytojų filmukas (žiūrėti)

© 2016. Visos teisės saugomos