Balandžio 4 dieną Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos 9–10 klasių mokiniai lankėsi Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centre. Ten jie buvo supažindinti su mokymosi įstaiga ir specialybėmis, kurias galima įgyti mokantis šioje mokykloje.

Mokiniams išsamiau buvo pristatyta multimedijos techniko specialybė, pateikta labai įdomi teorinė medžiaga. Ją išklausę, mokiniai turėjo atsakyti į klausimus apie pirmąsias animacijas pasaulyje bei animuotus filmus. Lektorė Rūta supažindino ir leido naudotis įvairiomis priemonėmis bei programomis, kurios reikalingos filmukų kūrimui.

Mokiniai pasiskirstė grupėmis, gavo užduotis ir turėjo sukurti filmuką. Buvo labai svarbus bendradarbiavimas, bet kai tik prireikdavo, visuomet į pagalbą atskubėdavo mokytoja Rūta. Laikas prabėgo labai greitai. Nors ir kai kurioms grupėms reikėjo pakartoti fotosesijas, tačiau filmukai pavyko visiems.

Šis profesinis veiklinimas suteikė daug džiugių emocijų, tad ne vienas išvykdamas iš Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centro jau svajojo čia sugrįžti ir mokytis.

Karjeros specialistė I. Jasiūnienė

 

© 2016. Visos teisės saugomos