Ar esi keliavęs? Ar esi keliavęs Piligrimų keliais? Ar žinai, kas yra Piligrimas?

Į visus šiuos klausimus gali atsakyti projekto „Roads to History“ („Istorijos keliais“) dalyviai (tarptautinis projektas mūsų mokykloje vykdomas 2021–2023 m.). Žygis piligrimų keliais – viena iš projekto veiklų, kurias inicijavo projekto partneriai iš Ispanijos. Mūsų mokyklos 7–8 klasių mokiniai jau rinko informaciją ir pristatė šv. Jokūbo kelio etapus Lietuvoje. Vieną iš jų pasirinkę (Pakruojis–Rozalimas) 14 mokinių birželio 9 d. išsiruošė į žygį.

Kelionė prasidėjo Panevėžio autobusų stotyje, iš kur autobusu nuvykome į Pakruojį. Kelionė truko 50 minučių, bet tikrai neprailgo. Pavakare pėstute keliavome į Pakruojo dvarą, kuriame klasių auklėtojos Rima Jacevičiūtė ir Dalia Kubilienė papasakojo apie piligrimų kelius, pristatė pačius piligrimus, piligrimystės idėją. Tai keliautojams suteikė daugiau pasitikėjimo savimi. Ryte papusryčiavę išsiruošėme į žygį Pakruojis–Rozalimas. Kelio atkarpa – 14 kilometrų. Pradėjome eiti dviračių taku, bet vėliau kelias keitėsi: teko eiti pievomis, miško keliukais, žvyruotu kaimo keliu. Beeidami vis pastebėdavome geltonos kriauklelės ženklą, kuris yra piligrimų kelio simbolis. Praėję pievas ir miškus išvydome Laučių tvenkinį. Ten nusimaudėme, pasistiprinome. Vėliau keliavome Rozalimo miško pažintiniu taku. Jo pabaigoje buvo mūsų kelionės tikslas – Rozalimas. Rozalime atsigaivinome ledais, sulaukėme autobuso ir sugrįžome į Panevėžį.

Iššūkį įveikėme – 14 km kelio atkarpą nuėjome pėstute. Džiugu, kad tai nenugąsdino mokinių, bet įkvėpė naujiems žygiams. TAI TIK KELIO PRADŽIA.

Kviečiame ir tave pasidomėti Lietuvoje sudarytu „Camino Lituano (Šv. Jokūbo)“ kelio žemėlapiu: https://caminolituano.com/ ir pasirinkus vieną iš jų – išbandyti. Savo įspūdžius ir rekomendacijas galima surašyti čia.

Pradedantieji 7b, 7c, 8b kl. piligrimai ir mokytojos E. Čepulienė ir J. Gudienė

© 2016. Visos teisės saugomos