Birželio 16 d. 6d kl. išvyka prasidėjo nuo pažinties su Bučių šimtamečiu ąžuolu. Tai išskirtinis medis, valstybės saugomas ir esantis gamtos paveldo objektų sąraše.

Po to sėdome į dvivietes baidares ir plaukėme Šuojos upe ekstremaliomis sąlygomis, bent jau taip sakė instruktorius, po lietaus vandens lygis upėje buvo labai pakilęs ir srovė stipresnė. Plaukėme ilgiau, nes pačioje pradžioje pasukome ne į tą pusę, tačiau Nauradų akmenį pasiekėme. Tai masyvus riedulys, pripažintas valstybiniu gamtos paveldo objektu. Tačiau mūsų laukė neįprastas vaizdas – akmuo skendėjo vandenyje, iškilęs iš jo kaip sala. Apžiūrėjus riedulį dalis mokinių jau norėjo grįžti atgal pėsčiomis, bet baidarių juk nepaliksi? Tad visi parplaukėme drauge.

Po plaukimo nuvykome į kaimo turizmo sodybą. Vėliau vaikai prisipažino, kad jiems labiausiai patiko ten praleistas laikas: karšta arbata, maudynės kubile, batutas, sūpynės, biliardas, futbolas, tinklinis, stalo žaidimai. Išvykdami iš sodybos vaikai jau svajojo dar kartą ten sugrįžti.

Mokytoja Kazancevienė Virginija

© 2016. Visos teisės saugomos