Šviesią, saulėtą rugsėjo dieną linksmai nusiteikę, su lauktuvėmis gyvūnėliams 3d klasės mokinukai vyko į Panevėžio gamtos mokyklą.

Projekto „Žengiu teisingu keliu“ partnerių Gamtos mokyklos kieme mus pasitiko besišypsanti mokytoja Valda Briedienė. Pirmiausia buvom pakviesti į daržą apžiūrėti vaikų užaugintų daržovių ir nuostabaus namelio iš pupų. Po to Valda daug ir įdomiai pasakojo apie mokykloje gyvenančius gyvūnėlius, parodė daugybę spalvingų paukščių namelių-inkilėlių ir paaiškino, kaip teisingai juos kabinti medžiuose. Trečiokai bandė prakalbinti kranklį, nes Valda pasakojo, kad jis labai protingas ir moka pasakyti „Ate“, rankose laikė gyvalazdę, klausėsi papūgėlių, grožėjosi vėžliukais ir kitais mažaisiais mokyklos gyventojais.

Aplankę augintinius, skubėjome mokytis kurti laužą, o kad dūmai negraužtų akių, prieš kuriant laužą, reikėjo nustatyti vėjo kryptį. Mokiniai išsiaiškino, kam naudingas laužas, kaip padėti draugui, jei šiam netyčia užsidegtų rūbai. Išmoko pagalbos skanduotę „Stok. Gulk. Voliokis“. Kad neprailgtų laikas laukiant iškepančių bulvių, žaidėme labai smagų judrų žaidimą su didžiuliu kamuoliu, vaškinėmis kreidutėmis piešėme medžių lapus, mokėmės juos atpažinti ir surengėm lapų antspaudų parodėlę. Pagaliau iškepė bulvės, jas valgėme gardindami sviestu ir pačių mokinių ruoštomis prieskoninėmis žolelėmis. Skanumėlis!!!

Ši išvyka padovanojo neišdildomų įspūdžių. Prie puikios nuotaikos prisidėjo ne tik mokytoja Valda, bet ir linksmiausias Panevėžio vairuotojas Valentas.

Nuoširdžiai dėkojame socialinei pedagogei Jolantai Matiukei už pakvietimą dalyvauti neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projekto „Žengiu teisingu keliu“ veikloje „Susitikime prie laužo“.

Mokytoja Regina Rimšelienė

© 2016. Visos teisės saugomos