Trečiokų draugystė su vaikų biblioteka „Žiburėlis“ tęsiasi. Smagu! Šį kartą skubėjome į netradicinę pamoką – susitikimą su rašytoja Ula Šimulynaite.

Buvo labai netikėta, kad ji viską daro pati: piešia veikėjus, kuria istorijas ir knygos dizainą. Sugalvoja, kaip atrodys knyga.

Susitikimo metu rašytoja supažindino su savo knygomis, vėliau dideliame ekrane demonstravo ir skaitė savo kūrybos pasaką „Kaip Kengūra bazilikus augino“. Vaikai susidomėję klausėsi elektroninio pasakos skaitymo, o nuo jų veidų nedingo šypsenos. Gal dėl to, kad ekrane matė nuotaikingus herojus, girdėjo įvairius keistus ir juokingus garsus. Po to vaikai su autore aptarė emocijas. Praktinė užduotis – rašytojos dovanotose knygelėse nupiešti įvairias emocijas, sukurti dialogus. Ir viešnia, ir bibliotekos darbuotojos, ir patys vaikai džiaugėsi piešiniais.

Renginio pabaigoje visų laukė staigmena – loterijos būdu 4 laimingiausiems buvo įteiktos autorės knygos. Viena knyga padovanota visiems klasės mokiniams, kurią skaitysime kartu.

Susitikimas prabėgo kaip viena akimirka. Vaikai išėjo kupini gerų emocijų. Dėkojame rašytojai už šiltą ir nuoširdų bendravimą, dovanas ir linkime didžiulės kūrybinės sėkmės. Ačiū bibliotekos darbuotojoms už įspūdingą netradicinę pamoką.

3d klasės mokytoja Regina Rimšelienė

© 2016. Visos teisės saugomos