Atėjus pavasariui ir saulutės spinduliams sušildžius klases, pradinių klasių mokiniai aktyviai įsijungė į respublikinį ekologinį projektą „Žalioji palangė 2022“, kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Vilniaus universiteto botanikos sodas. Projekto tikslas – skatinti domėjimąsi augalais ir jų panaudojimo galimybėmis, kuriant sveiką edukacinių erdvių aplinką, bei ugdyti atsakomybę už savo aplinką.

Kovo mėnesio pradžioje 1c, 1d, 1e, 2c, 2d ,3c, 3d, 4a, 4b, 4c, 4d klasių palangės pasipuošė daržovių, gėlių ir prieskoninių žolelių daigais. Mokinukai stropiai sodino bei sėjo įvairius augalus. Dabar juos nuolat stebi, laisto, prižiūri, rūpinasi, aiškinasi, kas ir kodėl išdygo ir auga greičiau, tyrinėja jų augimą. Kiekvienas mokinukas pajuto atsakomybę už savo pasodintus augalus.

Pradėję pažinti augalų pasaulį nuo palangės, mokiniai, atšilus orams, kai kuriuos augalus persodins į daržą ir vėl stebės, augins, rūpinsis, džiaugsis ir lauks derliaus, o svarbiausia, atras, koks nepaprastas ir nuostabus yra gamtos pasaulis.

4a ir 4b klasių mokytojos

Milda Medeckienė ir Žydrūnė Juozapaitienė
Projekto dalyvių filmukas  (žiūrėti).
 
 
 
 
© 2016. Visos teisės saugomos