1d ir 1e klasių mokiniai jau du kartus Dailės galerijoje mokėsi dirbti su moliu, klausė pasakojimo apie molio rūšis, jo įvairovę, išsiaiškino, kuo molis naudingas. Taip pat sužinojo, kokia molio rūšis yra šamotas, kodėl jis dar yra vadinamas akmens mase ir kuo ypatingas.

Per pirmą užsiėmimą mokiniai iš šamoto lipdė linksmą muilinę. Iš pradžių nulipdė pagrindą, kraštus. Vėliau muilinę dekoravo raižydami joje piešinį ar lipdydami reljefines detales. Edukacijos specialistai muilines išdegė krosnyje. Vaikai pamatė netikėtą savo kūrybos rezultatą – muilinės vidus tapo spalvotas ir blizgus.

Per antrą užsiėmimą vaikai kūrė vazeles iš molio virvelių. Jiems labai patiko kūrybinis darbas. Visi noriai pasinėrė į fantazijos pasaulį. Mokiniai, minkydami ir formuodami molį, sukūrė įdomius darbelius.

Aktyvi tiriamoji veikla lavina vaikų kūrybiškumą ir mąstymą, didina pasitikėjimą savimi. Šie praktiniai lipdymo užsiėmimai suteikė vaikams galimybę išbandyti, kurti ir atrasti save.

Mokiniai didžiavosi savo sukurtais darbeliais, džiaugėsi, kad jų rankose mažas molio gabalėlis virto nepakartojamu ir šiltu meno kūriniu.

Mokytojos Rasa Putauskienė,

Aurika Zimblytė-Blansjaar

 

© 2016. Visos teisės saugomos