Spalio 15 d. 1–4 klasių mokiniams vyko netradicinio ugdymo diena – Knygos diena, kuri buvo įvairi, turininga, įdomi ir naudinga.

Pradinukai susitiko su rašytoja Neringa Tik. Susipažino su pasakų kūrėjos knygomis, ne tik klausėsi sekamų pasakų, bet ir patys dalyvavo pasakos kūrime, virsdami šuniuku, kiškučiu, princese, ežiuku, medžiu ar meška. Ir visi herojai keliavo į Vorų karalienės gimtadienį. Kelionė nebuvo lengva, bet pradinukai įveikė visas kliūtis. Tada rašytoja iš didžiulio lagamino ištraukė pasakų knygą, o joje – saldainiai, lagamine – eiliuota pasaka kiekvienam. Ir kokių tik stebuklų nebūna!

O mokyklos bibliotekos darbuotojos Zita Januškevičienė ir Audronė Tumulienė pakvietė pradinukus į edukacinį užsiėmimą „Knygų skaitymas – vienas iš kelių į sveikatą ir gerovę“. Vaikai diskutavo, kodėl skaitome knygas, susipažino su naujomis knygelėmis, atsakinėjo į klausimus, pildė anketą, sužinojo, kad knygų skaitymas padeda nusiraminti. Ir kaip nenusiraminsi, spalvindamas knygelės „Sielos sodai“ puslapius! Kaip nevalysi dantukų, jei „Net monstrai valo dantis!“. Daug naudingų patarimų rasime knygelėse „Ką daryti susidūrus su problema?“, „Ką daryti kilus idėjai?“, „Ką daryti, kai jaudiniesi per stipriai“ ir kt.

Ne mažiau įdomi veikla vyko klasėse. Pradinukai dalyvavo klasės raiškiojo skaitymo konkurse, piešė pasakų veikėjus, pasakojo draugams apie perskaitytas knygeles, kūrė žymeklius knygoms.

Diena netruko prabėgti, dar labiau priartindama vaikus prie KNYGOS.

                                                                   Mokytojos Modestė Vaicekauskienė ir Violeta Matiukaitė

© 2016. Visos teisės saugomos