Vaikystė – trumpas mirksnis, kuris nubėgdamas praeitin palieka ryškius pėdsakus ateinančiam gyvenimui...

Birželio 1-ąją dieną 3a klasės mokiniai paminėjo Vaikų gynimo dieną.

Vyko netradicinės lietuvių kalbos ir pasaulio pažinimo pamokos integruotos su logopedinėmis pratybomis. Mokiniai kartu su klasės mokytoja Milda Medeckiene, mokytojos padėjėja Jūrate Žadeikiene ir logopede Ilona Daujotaitiene įprastą klasės aplinką pakeitė į mokyklos stadiono aikštelę, kurioje vyko žaidimai, estafetės, pasakų klausymas. Žaisdami mokiniai pasikartojo išmoktas lietuvių kalbos dalis – nešdami raketėmis kamuoliukus, ant kurių surašyti žodžiai, skirstė į jiems priklausančius indus su kalbos dalių pavadinimais. Smagiai piešė bendraklasio siluetą ant didžiulio popieriaus lapo ir dėliojo žmogaus kūno dalių pavadinimus. Klausėsi skaitomos pasakos ir vėliau bandė iš atminties sudėlioti teisingai paveikslėlių seriją bei pasekti pasaką.

Vaikystės šventės kulminacija buvo muilo burbulų putimas ir helio balionų leidimas į dangų. Mokiniai pasigamino mini aitvarus, ant kurių surašė savo norus ir svajones. Aitvariukai buvo pritvirtinti prie helio balionų ir kieme paleisti į dangų.  

Vaikai į klasę grįžo pilni gerų emocijų. O tai juk svarbiausia, vaikų gerosios emocijos ne tik padeda jiems patiems lengviau viską išmokti ir įsiminti, bet vaikų šypsena pati geriausia dovana suaugusiesiems.

Laimingi vaikai – laimingas pasaulis.

                                                                                       Milda Medeckienė,

                                                                                      Ilona Daujotaitienė,
                                                                                      Jūratė Žadeikienė
© 2016. Visos teisės saugomos